Tietoa kylätilarekisteristä

Mikä on kylätila?

Kylätila on yhteisnimitys erilaisten yhdistysten/kylätoimijoiden kokoontumistiloikseen rakentamista ja ylläpitämistä tiloista. Se on paikka, jossa järjestetään monipuolista toimintaa kyläläisille, matkailijoille ja muille vierailijoille. Siellä tanssitaan, soitetaan, lauletaan sekä järjestetään kokouksia, myyjäisiä, näyttelyitä, kursseja ja juhlia. Kylätilan vaiheet liittyvät myös ainutlaatuisella tavalla kunkin paikkakunnan historiaan ja kylätoimintaan.

Kylätilan vuokraamisesta saadut tulot käytetään tiloista koituviin kustannuksiin ja yhdistysten/kylätoiminnan rahoittamiseen.

Avoimuus on kylätilan tunnuspiirre – kaikki ovat tervetulleita käyttämään ja vuokraamaan tiloja!

 

Tietoa sivustosta

SILMU-kylät, joka on Kehittämisyhdistys SILMU ry:n kyläjaos, ylläpitää sivustoa. Sivuilla esitellään  kylätiloja koko Uudenmaan alueelta yhteistyössä Uudenmaan Kylät ry:n kanssa.

Kylätilojen omistajat vuokraavat tilojaan juhlia, kokouksia ja muita tilaisuuksia varten. Tiloja voi etsiä sivuston hakukoneella ja haku voidaan rajata esimerkiksi paikkakunnan tai henkilömäärän mukaan. Mikäli etsit myös majoitusta, catering- tai muita palveluita, ne löytyvät kunkin kylätilan lisätiedoista (Lisäpalvelut).

Kylätilarekisterin esittelysivu on maksuton kaikille yhdistyksille, jotka ovat Kehittämisyhdistys SILMU ry:n tai Uudenmaan kylät ry:n jäseniä. Kylä/yhdistys voi olla mukana usealla kylätilalla (esim. kylätalo sekä laavu).

Lisätietoja Kehittämisyhdistys SILMU ry:n jäsenyydestä ja liittymislomake

Lisätietoja Uudenmaan kylät ry:n jäsenyydestä ja liittymisohjeet

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten kylätilatietoja ylläpidetään ja päivitetään?

Kylätilojen tietojen päivittämisestä vastaavat tilojen omistajayhdistykset. Yhdistykset pääsevät kirjautumaan oman tilansa tietoihin tämän sivuston Päivitä tietoja –valikon kautta. Tietojen päivittämiseen tarvitaan tunnus ja salasana. Jos tunnus/salasana on unohtunut, ota yhteyttä SILMU-kylät toimistoon (ks. Yhteystiedot-sivu).

Miksi kylätilan yhteystiedot ovat vanhentuneet?

Kylatilat.fi listaa Uudellamaalla olevia kylätiloja joita voi vuokrata eri tarkoituksiin. Tietojen päivittäminen on omistajayhdistysten vastuulla.

Yhdistyksemme omistaa kylätilan, mutta sitä ei ole esitelty Kylatilat.fi -sivustolla.

Sivustolla esitellään Uudenmaan alueen jäsenyhteisöjemme omistamat kylätilat. Ottakaa yhteyttä ja liittykää jäseniksi, jotta kylätilanne voidaan lisätä sivuille (ks. Yhteystiedot-sivu).

Huomasin puutteita erään tuntemani kylätilan tiedoissa

Ota asia puheeksi tilan omistavan yhdistyksen kanssa. Korjattavista tiedoista voi ilmoittaa myös SILMU-kylät sähköpostiin, li-marie.santala@silmu.info.

Mitä hyötyä sivustosta on kylätilaa ylläpitävälle yhteisölle?

Kylatilat.fi tarjoaa markkinapaikan vuokraustoiminnan tueksi. Sivustolta etsitään sopivia tiloja juhlia, kokouksia ja muita tapahtumia varten. Kylätilasivua kannattaa ylläpitää, vaikka yhdistyksellä/kylällä olisi omatkin nettisivut.

 

 

SILMU-kylät Leader SILMU Maaseuturahasto Leader